JRP_9711

Dukes Tourney – Andra dagen

Den andra dagen av spel i Dukes Tourney 2014 har sannerligen bjudit på toppar och dalar för oss Flygar-fans.

JRP_9751En dag full av utsträckta bollar med för korta armar. Men även trygga segrar med vackra TD.

JRP_9767Den här sporten… ja inte är den förutsägbar, inte. Väntade segrar blir till nedslående förluster. Svåra utmaningar blir till segertåg.

Vi som bär ett Flygar-hjärta, nyblivet eller sedan barnsben, vi vet att det ibland blåser bitande motvind i envis uppförsbacke, men att vägen framåt även kan vara en väg av gnistrande energi.
JRP_9675

Våra U17 förlorade morgonmatchen mot Kristianstad Predators.
Var förtrollningen från första dagen bruten nu?
Ja med ett luttrat fotbollshjärta var det lätt att känna stämningen dämpas.

20140705_123127_KarstorpsvägenMen våra småkillar i U11 – Flyers Giganter – räddade våra hjärtan. En riktig kämpaseger med 18-10 i turneringens andra möte med Stockholm MM gav oss den adrenalininjektion vi behövde på sidlinjen.

Och än bättre blev det när U13 gick in och visade Carlstad Crusaders var skåpet ska stå, vad som ska hänga i skåpet, vilken färg skåpet ska ha, och vem som har nyckeln till skåpet. Slutresultatet 24-2 säger allt om vilka som regerade på den planen.

JRP_9730Kort därefter var det Örebro Black Knights tur att få den hårda lektionen i skåpplacering. Siffrorna blev blygsamma, men segern var aldrig ifrågasatt. 16-6 till Flyers U13 (efter en TD för motståndarna som hälften av domarkåren sett, men ingen annan av övriga funktionärer, spelare eller publik!)

Efter lunch var det dags för Flyers U15 att beträda planen i ett möte med Karlskoga Wolves.JRP_9711Det var mållöst i halvtid när spelarna fick bevingade ord som:

Kapten: Gå inte, jogga inte. Ska ni göra misstag, gör det till 100%!
Ass HC: Det de spelar nu är en skev, skruvad fotboll. Deras spel ska inte kunna gå bra, i någon bok!
HC: Det finns en eld. Jag har sett den. Grabbar spela för varandra, det är bannemig det bästa som finns!

Tyvärr hjälpte det inte. Karlskoga utnyttjade sin tyngd för lite klassisk, om än inte vacker, ”köttarfotboll”. Man bokstavligen tryckte in bollen två gånger, och klev av som segrare.

En detalj som säger mycket om den där respekten vi tidigare pratat om, kan hämtas från eftersnacket efter förlusten från Karlskoga.
Ass. HC Adrian glider under sammanfattningen av matchen iväg lite, börjar blaja, blir tillrättavisad av coach-kollegor att skärpa sig, gränsen är nära, och alla i staben garvar med klart taskigt fokus.

Men inte spelarna.

Spelarna har tagit ett knä, lyssnar på Coach, och när Adrian och de övriga samlat sig igen och han avslutar med ett ”det var allt, alright?” svarar ett lag av samlade spelare – ”Yes coach!”.

Coacherna må glida iväg i eftersnacken och blaja. Spelarna fokuserar.

Respekt.

Därefter var det dags för Flyers U17 att återställa ordningen. 20140705_165307_KarstorpsvägenI mötet med Limhamn Griffins avgick man med segern – möjligen tack vare följande konkreta ord från coach Kecke i halvtid:

Det är 10 minuter kvar. Fotboll gör ont. Smärta är kul.

Tyvärr fick varken U11 eller U13 spela dagens avslutande matcher. U11 beslutade tillsammans med SMM att man sparar sig för den sista matchen i morgon, och SMM U13 lämnade segern till Täby då man bara hade 8 spelklara till matchen efter tidigare skador.

25 stycken besvikna U13-spelare fick ta av sig utrustningen och gå och duscha, med en känsla av matadoren i Tjuren Ferdinand. Snälla ni, tackla mig!

JRP_9728När så de flesta Flygare begett sig mot grillkväll eller dusch inför familjemiddag spelade U15 sin andra match. Nu stod Stockholm MM för motståndet. Möjligen var det bristande publikengagemang som ställde till det, men bra gick det inte. Efter 0-16 i halvtid slutade matchen 0-22. En stor besvikelse för spelare och coachstab.

För oss fans och familjer väntade den traditionella familjemiddagen. I år hölls den i festlokalen på Scandic Billingen, vilket var ett mycket lyckat val!

DSCN6519

I morgon söndag – finalspel!

En reaktion på “Dukes Tourney – Andra dagen”

  1. Ett stort tack för en mycket trevlig och välorganiserad Dukes helg! Ert stora engagemang är fantastiskt, både hos coacher, spelare och föräldrar. Extra tack till alla ”superfixare”. Jättekul att se alla framgångar som Flyers gör!

Kommentarer inaktiverade.